4 greșeli pe care le faci când cumperi mobilă

17 Ianuarie 2022

Ce înseamnă un mobilier potrivit? Această sintagmă poate fi interpretată diferit, în conformitate cu preferințele cumpărătorilor. Niște fotolii negre s-ar intersecta perfect cu atmosfera unui oficiu serios și în același timp ar putea deruta atmosfera caldă din apartamentul unei familii. Iar niște dormitoare amenajate pentru un hotel surrealist vor fi dezastruoase în cazul unei camere rustice. Asemenea exemple de discrepanțe provoacă insuficiență de confort fizic și estetic - sarcinile de bază ale unui mobilier. Iar acestea sunt doar câteva din sutele de impedimente care își pot face apariția în alegerea mobilei. Pentru a vă lipsi preponderent de asemenea probleme, echipa Bellona.md a decis să evidențieze 4 greșeli ce necesită a fi evitate în procurarea articolelor de mobilier.

Culoarea camerei prevalează culoare mobilei

E o greșeală de ordin major să alegem culoarea pereților înainte de a analiza mobila disponibilă pentru ideile de design mult dorite. Este mult mai simplu și chiar mai puțin costisitor să vopsim pereții conform nuanțelor mobilei, decât să alegem niște canapele după culoarea camerei proaspăt vopsite. Uneori o nuanță ce pare ideală la prima vedere pentru tapetele alese devine un coșmar când trebuie combinată cu tapițeria unor fotolii impecabile. În asemenea cazuri, unii viitori locatari recurg la serviciile de achiziționare a mobilei la comandă, ceea ce duce la creșterea considerabilă a costurilor.

Reducerea confortului pentru esteticitate

E lucru clar precum că mobila unei camere trebuie să fie atrăgătoare și să ne bucure ochii. Dar confortul trebuie plasat mai presus. Imaginați-vă niște dormitoare pompoase dintr-un hotel de lux care te provoacă la un somn dulce. Însă după ce îți întinzi corpul în unul dintre ele realizezi că sunt inconfortabile. În acest caz întreaga magie a unui look atrăgător se pierde și pornește spre dezgust.
De reținut: confortul nu poate fi neglijat în favoarea esteticului.

Reducerea calității în favoarea prețului

Paradoxal însă, uneori lucrurile ieftine devin mai costisitoare decât articolele ce par scumpe de la bun început. Mobila e un produs care se presupune că trebuie să slujească o durată lungă de timp. Alegerea ei trebuie făcută cu mare precauție, iar un bun economisit în abuz poate scurta timpul de servire a unor articole. Achitând din start un produs calitativ uităm de grijile pe care le pot pricinui niște piese de mobilier ieftine. Spre exemplu pielea unor fotolii de proastă calitate se poate deteriora în decursul a doi ani de zile, după care trebuie reînnoită pentru a oferi o imagine atractivă - procedură costisitoare.

Neglijarea mobilei deja existente

Când procurăm mobilă nouă trebuie să ținem cont de articolele deja existente. Admirând niște canapele dintr-un magazin le putem găsi perfecte, însă odată ajunse în spațiul de locuit se pierd și nu se potrivesc cu dulapurile, masa de toaletă etc.
Vă așteptăm cu drag.