Cum să amenajezi un dressing dacă ai puțin spațiu

04 August 2022

1. Încorporează dressingul în dormitor

De exemplu, dacă ai niște seturi pentru dormitor de dimensiuni moderate, poți folosi oricând o mică parte din acestea pentru a-ți poziționa un mic dressing. Mai jos îți prezentăm câteva idei despre cum să-ți amenajezi un dressing pentru spațiu mic.

 Un truc inteligent pentru dressing-urile mici este ca acesta să conțină o mulțime de rafturi cu diferite forme și dimensiuni precum și bare pentru umerașe, cuiere, sertare, coșuri, etc. În acest fel poți să ai spații pentru a atârna hainele sau pentru a le păstra împăturite pe cele care nu sunt de purtat într-un sezon. Asigură-te că iei în considerare spațiul pe care îl ai și planifică-l bine, inclusiv cu sertare de depozitare pentru pantofi și genți.

2. Alege mobilierul cu sistem glisant
Optează pentru dulapuri înalte, cu uși glisante, care sunt extrem de practice. De asemenea asigură-te că dressing-ul se integrează perfect în decorul camerei. Este important ca acesta să fie în armonie cu celelalte piese de mobilier din încăpere. 

Ușile glisante sunt alegerea perfectă atunci când nu ai suficient spațiu pentru deschiderea ușilor simple. Ca și principiu de funcționare, ușile dressingului, care pot fi din sticlă, lemn, PAL, MDF, se prind de un mecanism care rulează pe șine, în lateral. 
      Poți alege dimensiunea optimă a dressingului tău. Atunci când faci măsurători, trebuie să iei în considerare poziția și forma camerei, prezența ferestrelor și ușilor, nișelor, posibilelor defecte pe pereți și alți factori. Un dressing bun trebuie să aibă 3 zone disponibile: zona pentru umerașe, zona cu rafturi și zona pentru sertare.

  După ce ai creat o schiță a dressingului, este deja posibil să stabilești dimensiunea mobilierului. Merită să ne amintim că nu doar lățimea și adâncimea joacă un rol, ci și înălțimea. Cele mai utilizate materiale pentru șifonierele tip dressing sunt PAL-ul melaminat, furniruit sau lucios, precum și MDF-ul, în funcție de preferințe și dorințe. 

Atunci când spațiul de locuit este limitat, soluția vine din amenajări inteligente și versatile ale camerelor. Fiecare spațiu trebuie folosit eficient, așa că mobilierul ales trebuie să fie versatil, estetic și transformabil în același timp. 

Vizitează showroom-ul BELLONA – un magazin de mobilă în Chișinău unde cu siguranță vei găsi soluțiile potrivite pentru orice interior, inclusiv mobila de dormitor. Aici fiecare piesă de mobilier este selectată cu grijă pentru a satisface cel mai bine nevoile de depozitare și confort.