Cum alegeți mobila potrivită pentru terasă? Ghid de la Bellona

29 Aprilie 2024

Terasa este spațiul unde adunați familia și prietenii în serile calde de vară. Dacă doriți ca reuniunile cu cei dragi să fie cât mai relaxante și confortabile, urmăriți acest ghid Bellona. Sfaturile noastre o să vă ajute în alegerea articolelor potrivite pentru terasa dumneavoastra. 

Cele mai importante 5 aspecte de ținut cont când alegeți mobilier pentru terasă

Atunci când alegeți mobilier pentru terasă sunt câteva aspecte cheie la care trebuie să aveți atrageți o atenție specială. Iată 5 pași esențiali în alegerea mobilei pentru terasă:

  1. Rezistența la schimbări termice: Mobilierul pentru terasă trebuie să fie fabricat din materiale rezistente la condițiile meteo. Optați pentru materiale precum rotang, aluminiu sau lemn tratat special.
  2. Confortul: Asigurați-vă că mobilierul ales este confortabil. Alegeți scaune și canapele ergonomice, cu perne moi pentru suportul adecvat al corpului.
  3. Măsurarea spațiului: Măsurați dimensiunile terasei și gândiți din timp unde veți plasa fiecare articol înainte de a cumpăra mobilierul.
  4. Stilul și designul: Alegeți mobilier care se potrivește stilului terasei dumneavoastră.
  5. Mentenanța și curățarea: Alegeți mobilier ușor de curățat. Aceasta vă va ajuta să economisiți timp atunci când vine vorba de îngrijirea mobilei .

Dacă veți ține cont de aceste sfaturi, mobilierul de pe terasă va fi confortabil și funcțional, iar dumneavoastră o să primiți plăcere de fiecare dată când o să petreceți timpul cu familia și prietenii.

Amenajați-vă terasa conform ultimelor tendințe 

Tendințele generale din industria mobilierului se regăsesc în mare parte și în mobila pentru exterior. Stil minimalist, grija pentru natură și articole de mobilier funcționale sunt câteva din ideile pe care le vom aborda.

Articolele de mobilier modulare și-au câștigat popularitatea datorită flexibilității și adaptabilității sale la orice spațiu. Mobilierul modular permite amenajarea personalizată a spațiilor și creșterea funcționalității lor. 

Un alt trend ar fi utilizarea materialelor eco friendly și sustenabile. Mobilierul din lemn reciclat sau materiale reciclabile protejează mediul și oferă un aspect natural și autentic spațiului exterior.

Terasele încărcate cu mobilier, accesorii și culori sunt demodat. Minimalismul este stilul care va transforma terasa dumneavoastră într-un spațiu elegant. Liniile simple, formele geometrice și culorile neutre sau pastelate contribuie la amenajarea cu stil al terasei, integrându-se armonios în diverse interioarele.

Accentele decorative deosebite, precum pernele în culori vibrante sau plantele vii adaugă un plus de stil terasei. Aceste detalii sunt excelente pentru a aduce viață și energie în spațiul exterior.

Cel mai nou trend în mobila pentru exterior este mobilierul suspendat, precum leagănele și balansoarele. Utilizarea acestei mobile în locul acelei tradiționale va adăuga dinamism și vă va economisi spațiu.

Este important să țineți cont de ultimele tendințe în designul de mobilier, dacă doriți să creați un spațiu interior și exterior care să se combine și care să fie funcționale la maxim.

Cele mai populare articole de mobilier pentru terasă

Există câteva articole de mobilier indispensabile în amenajarea terasei, fără de care acest spațiu nu este complet funcțional și comod pentru utilizare. Cel mai des achiziționate articole de mobilier care vor aduce rafinament în terasa dumneavoastră sunt:

  • Scaunele și mesele din ratan - populare datorită aspectului lor atrăgător, rezistenței la temperaturi și întreținerii ușoare.
  • Canapelele și fotoliile sunt apreciate pentru capacitatea sa de a transforma terasa într-un spațiu de relaxare și socializare.
  • Mesele de cafea și seturile de terasă, sunt populare pentru că oferă un spațiu convenabil pentru luarea meselor în aer liber..

Acestea sunt doar câteva exemple de articole populare de mobilier pentru terase, iar alegerea depinde în final de preferințele dumneavoastră, de spațiul disponibil și de stilul de amenajare al terasei tale.

Care este bugetul necesar pentru a cumpăra mobilier pentru terasă

Formularea unui buget este recomandată pentru ca să evitați cheltuieli financiare nejustificate. Acesta poate varia în funcție de calitate, dimensiunile terasei, materialele utilizate și articolul de mobilier dorit. 

În general, un buget rezonabil pentru mobilierul terasei poate începe de la 10 000 lei și poate depăși suma de 50 000 lei pentru seturi de mobilier de calitate superioară. Este important să faceți o evaluare atentă a nevoilor și preferințelor dumneavoastră și să alocați un buget corespunzător, luând în considerare atât calitatea, cât și costul.

In concluzie, mobilierul potrivit pentru terasă o să vă ajute in creare unu spațiu funcțional și comod, de care să vă puteți bucura o perioadă lungă de timp. Alegerea corecta a mobilei poate influența aspectul estetic, confortul și durabilitatea terasei. Începând cu articole potrivite ca model și dimensiune până la caracteristicile materialului din care este confecționată, toți acești factori sunt importanți atunci când vă propuneți să amenajați terasa cu mobilă.

Întrebări frecvente

Cum pot cumpăra mobilier pentru terase de vară de la Bellona?

Clienții pot cumpăra mobilier de terasă direct de pe site-ul Bellona. Cumpărătorii pot contacta serviciul clienți Bellona pentru asistență suplimentară.

Care este gama de prețuri pentru mobilierul de terasă de la Bellona?

Gama de prețuri pentru mobilierul de terasă de la Bellona este cuprinsă între 2.249 lei și 41.410 lei, pentru a se potrivi unei game largi de bugete. Prețurile depind de piesa de mobilier și de funcționalitate.

Cum pot vizualiza întreaga gamă de mobilier pentru terasă oferite de Bellona?

Pentru a explora întreaga noastră selecție de mobilier pentru terasă, vă rugăm să vizitați site-ul nostru web sau showroom-ul nostru situat pe str. Calea Orheiului, 120. 

Care sunt orele de funcționare ale Bellona?

Showroom-ul nostru este deschis de luni până sâmbătă de la 09:00 la 19:00, sâmbătă de la 09:00 la 18:00, iar duminică de la 10:00 la 17:00.