Reîmprospătează-ți spațiul de lucru pentru vară: Idei de decor pentru birouri acasă

12 Iunie 2024

Decorul pentru birou poate fi un subiect destul de copleșitor pentru majoritatea dintre noi. Cu toate acestea, atunci când petreci cea mai mare parte din viața ta lucrând, este indicat să o faci într-un mediu inspirant și frumos. 

Mai mult decât atât, atunci când biroul este acasă, nu trebuie neglijat, ba dimpotrivă, acesta trebuie transformat într-un spațiu confortabil și personalizat. Nu contează dacă lucrezi de acasă ocazional sau în fiecare zi, este esențial să creezi un loc propice pentru scris, citit sau alte operațiuni realizate la calculator. 

Decorarea biroului de acasă este o parte neglijată de cei mai mulți dintre noi. Consecința acestui fapt este de cele mai multe ori un spațiu dezordonat și ostil pentru creativitate, care cel mai probabil, ne va împiedica să ne ducem la bun sfârșit sarcinile de muncă. 

De asemenea, este greșit să gândim că putem lucra de oriunde, pe canapeaua din sufragerie, fotoliu sau dormitor, deoarece ne vom sabota eforturile. În acest articol am pregătit câteva idei interesante și utile pentru decorarea biroului de acasă. În plus, vara s-a instalat deja simțitor - încă un motiv de a te apuca de lucru cu optimism. 

Cum îți poți amplasa biroul acasă?

Spațiul de lucru de acasă poate fi amplasat în două tipuri de camere: living și dormitor. Totuși, se recomandă utilizarea livingului, deoarece dormitorul ar trebui să fie rezervat pentru relaxare și somn, iar livingul este spațiul unde petreci cea mai mare parte a zilei desfășurând diverse activități. Biroul poate fi amplasat atât paralel cu pereții, în orice loc disponibil, cât și în colț, pentru a delimita vizual spațiul de lucru.

Încearcă să configurezi spațiul de lucru cât mai compact. Toate piesele de mobilier care îl alcătuiesc să fie dispuse cât mai aproape. Este important să fie clar delimitat de restul încăperii și să nu se amestece cu elementele specifice camerei, cum ar fi canapeaua, care au roluri diferite față de cele ale unui spațiu de lucru. În continuare descoperă cele mai utile sfaturi și recomandări, care te vor ajuta să creezi un mediu de lucru ideal. 

Amestecă vechiul cu noul

Nu ezita să aduci elemente de decor din alte camere ale casei. O combinație între accente moderne și vintage va face camera de lucru mult mai primitoare și confortabilă, reflectându-se în același timp stilul personal.

Specialiștii în design interior sugerează că „poți combina un covor clasic persan cu scaune noi, foarte moderne, de un roșu aprins. Limitează obiectele de artă de pe pereți la imagini alb-negru sau schițe pentru a evita aspectul aglomerat sau copleșitor. Vei crea o cameră confortabilă, cu un farmec aparte pentru orele de lucru de acasă”. La Bellona poți alege dintr-o gamă variată de covoare, precum Essence, Armoni sau Julia. 

Creează-ți propriul birou pe balcon 

Știai că îți poți amenaja spațiul de lucru chiar pe balcon? În plus, nu vei avea nevoie de un buget mare pentru a achiziționa mobilierul necesar, având în vedere că este vorba despre un spațiu mic. Practic, un birou de mici dimensiuni și un scaun pliant sunt suficiente, la care poți adăuga și un dulap pentru a-ți depozita documentele.

Totuși, pentru a crea un spațiu relaxant și plin de energie, poți adăuga diverse elemente de decor, cum ar fi plante artificiale sau câteva lumânări, iar dacă ai suficient spațiu, ai putea lua în considerare amplasarea unui raft pe care să pui cât mai multe flori și decorațiuni.

Amenajarea biroului în dormitor

Dacă decizi să-ți amenajezi spațiul de lucru în dormitor, fie nu dispui de suficient spațiu în alte camere, fie apreciezi liniștea și intimitatea. Indiferent de motiv, trebuie să acorzi o atenție deosebită mobilierului ales pentru noul tău spațiu de lucru. 

Alege o masă de birou în nuanțe care se potrivesc cu paleta cromatică a mobilierului din dormitor. De asemenea, este important să selectezi un birou de dimensiuni adecvate, pentru a nu aglomera camera și pentru a avea suficient spațiu de lucru. La Bellona poți alege dintr-o multitudine de modele, cum ar fi Arles, Selina sau Valencia. 

Decorează cu plante

Plantele de interior pot aduce vitalitate și prospețime în spațiul de lucru. Optează pentru plante care se adaptează la condițiile de lumină din birou și care necesită întreținere minimă. Aceste plante nu doar că îmbunătățesc aspectul biroului, ci contribuie și la purificarea aerului și la creșterea nivelului de oxigen.

Alege o schemă de culori pe placul tău 

Optează pentru o schemă de culori care să te inspire și să creeze o atmosferă plăcută. Culorile luminoase și vibrante pot energiza spațiul, în timp ce tonurile pastelate sau neutre pot oferi o atmosferă mai relaxantă. Îmbogățește decorul cu elemente precum tablouri, plante, perne decorative sau un perete de accent pentru a adăuga personalitate biroului tău de acasă.

Bellona - magazinul unde găsești tot necesarul pentru decorarea biroului tău

La Bellona înțelegem cât este de important să ai un mediu favorabil în care să-ți desfășori munca. Astfel, noi îți oferim o gamă largă de produse din care să alegi pentru a crea un birou pe gustul tău. Nu uita că locul de muncă trebuie să reflecte personalitatea și stilul tău de viață, iar noi îți oferim instrumentele necesare pentru aceasta.