Greșeli frecvente în alegerea mobilierului

08 August 2021

Alegerea mobilierului este un proces important și complex în același timp.

Piața modernă este plină de oferte din toate categoriile de prețuri. În fiecare cartier al orașului puteți găsi un salon mare de mobilier. Un sortiment larg creează iluzia că o canapea în living sau un pat în dormitor poate fi ales mergând la primul magazin din Chișinău. Dar o astfel de achiziție spontană implică costuri suplimentare pentru înlocuire sau reconstrucție. Prin urmare, trebuie să vă tratați alegerea cu atenția cuvenită și să vă pregătiți temeinic înainte de a deschide un catalog de mobilier în căutarea unei garnituri de mobilier. Mai jos vă prezentăm trei greșeli frecvente pe care le fac cumpărătorii.

Comanda mobilierului cu mult timp înainte de finalizarea reparației

Greșeala celor care vor să se gândească la toate deodată. Cei care fac reparații majore, renovează o casă sau construiesc una nouă ar trebui să fie deosebit de atenți. Nu merită să comandați și să cumpărați mobilier înainte de etapa finisajului dur, chiar dacă știți grosimea podelei și a pereților. Chiar și câțiva milimetri pot deplasa seturile de mobilier, ceea ce va duce la neplăceri și pierderea ergonomiei.

Aici menționăm și adresarea târzie la producători. Fie că alegeți să comandați mobilier online, să vă adresați designerilor din orașul dvs. sau să decideți să achiziționați mobilier gata făcut într-un centru comercial, deciziile în grabă nu vor duce la nimic bun. Riscați să obțineți o canapea care nu se potrivește în interiorul general al camerei, dulapuri de bucătărie prea înalte și un pat, trecând pe lângă care toată lumea se va lovi cu degetul mic.

Specialiștii din showroom-ul Bellona recomandă alegerea sau comanda mobilierului după terminarea finisajului dur, când încep reparațiile cosmetice.

Măsurări incorecte sau inexacte

Din păcate, nu este suficient să mergeți prin camere cu o bandă măsurătoare și să măsurați distanța dintre pereți pentru a comanda mobilier. Fiecare cameră are propriile caracteristici: locația prizelor, înălțimea plafoanelor și ferestrelor, lățimea plintelor și ușilor și multe altele.

Măsurările inexacte pot duce la pierderea ergonomiei și funcționalității mobilierului.

Nu trebuie să vă așteptați că veți putea schimba ceva în mobilă cînd aceasta va fi pe loc. În acest caz, riscați nu numai să deteriorați aspectul mesei sau al patului, ci și să le distrugeți. Și producătorul în acest caz nu va fi responsabil pentru neplăcerile dvs.

Pentru a cumpăra mobilier în internet magazin sau pentru a comanda de la un producător, este mai bine să recurgeți la serviciile specialiștilor care pot efectua măsurări precise. Acest lucru vă va permite să elaborați un proiect calitativ.

 

Mobilierul este selectat fără a lua în considerare designul general.

Deseori, clientul cumpără pur și simplu obiectele de interior care îi plac, fără să se gândească la aspectul general al camerei. Problema este că, în acest caz, puteți obține un set de mobilier foarte frumos, dar absolut incompatibil.

Specialiștii Bellona vă vor ajuta să creați un design conceptual și vor livra mobilier la comandă în Chișinău și în toată Moldova, care se va potrivi perfect. Indiferent de ceea ce aveți nevoie: o zonă de luat masa sau un set de mobilier pentru bucătărie, showroom-ul de mobilă Bellona vă va ajuta să alegeți mobilierul astfel încât să se încadreze armonios în interiorul dvs. și să devină adăugarea sa. De asemenea, în catalogul nostru veți găsi o selecție largă de mobilier pentru copii, accesorii de mobilier și textile turcești.

Vă puteți familiariza cu catalogul și puteți afla prețurile aici.